POLÉVKA Z PEČENÝCH RAJČAT

Postup

Počet porcí: 2

1. Plech potřeme olejem a poklademe na něj rajčata. Pokud jsou rajčata větší, překrojíme je a položíme na plech slupkou dolů (oblou nerozkrojenou částí).

2. Česnek rozkrojíme a přiložíme k rajčatům spolu s cibulí nakrájenou na větší kusy. Navrch položíme větvičku rozmarýnu a tymiánu. Pokapeme olivovým olejem, okořeníme a osolíme.

3. Pečeme v rozehřáté troubě na 200 stupňů, 30-35 minut.

4. Po upečení odstraníme bylinky.

5. Rajčata a cibuli spolu s vytlačeným česnekem dáme do vyššího hrnce, zalejeme vývarem, přidáme Gervais de la Crème a ještě horké rozmixujeme ponorným mixérem.

6. Hotovou polévku pokapeme olivovým olejem, dáme extra porci Gervais de la Crème, okořeníme a ozdobíme cherry rajčátkem a bazalkou.

Ingredience

  • 100g Gervais de la Crème
  • 600 g mix rajčat
  • 1 hlavička česneku
  • 1 cibule
  • 1 PL olivového oleje
  • čerstvé bylinky: rozmarýn, tymián
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • sůl

 

Na ozdobení:

  • Gervais de la Crème
  • pepř čtyř barev
  • cherry rajčata
  • čerstvá bazalka
  • olivový olej

Více inspirace

SLANINOVO-CIBULOVÝ QUICHE
KRÉMOVÉ ŠPAGETY S KUŘECÍM A ŽAMPIONY
JAHODOVÁ ROLÁDA S BÍLOU ČOKOLÁDOU A PISTÁCIEMI