Pomazánka z pečených paprik a česneku
Ingredience
-
4 červené kapie
- 5 stroužků česneku
- 250 g Gervais Original
- extra panenský olivový olej
-
mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
- celozrnný chléb
- na servírování rukola
Postup
Nejprve je potřeba si připravit papriky a zbavit je povrchové slupky. Pokud máte plynový sporák, položte si nad hořák rošt, napří-
klad z trouby, a na něj položte papriky tak, aby byly v bezprostředním kontaktu s ohněm. Cílem je slupku opálit úplně do černa, aby posléze šla po zapaření hladce sejmout z dužiny. Tedy papriky otáčejte a dohlédněte na to, aby její povrch byl všude černý. Podobně můžete postupovat v troubě při nastavení na nejvyšší teplotu na funkci gril, kdy docílíte intenzivního žáru, který zaručí stejný výsledek. Papriky vložte na 5 minut do sáčku a uzavřete. Zapaří se a slupka po chvíli půjde ještě snáz pod proudem vody smýt. Papriky rozkrojte na poloviny a také kromě opálených slupek odstraňte stopku, jadřinec, popřípadě bílé části dužiny uvnitř. Nyní dejte čisté kapiové plátky do hrnce spolu se 4 lžícemi olivového oleje, neoloupanými stroužky česneku, špetkou soli a přiklopte poklicí. Duste je mírně přibližně 10−15 minut na sporáku nebo v troubě vyhřáté na 170 °C.
Hotové papriky rozmixujte dohladka spolu s česnekem, sýrem, solí i pepřem podle chuti. Můžete servírovat ihned.