Počet porcí: 10
1. Z bílků vyšleháme jemný sníh, do kterého postupně (po lžících) přidáváme práškový cukr. Vyšleháme tuhý, lesklý sníh.
2. Do vyšlehaného sněhu postupně přidáváme po jednom žloutky a po lžících olej.
3. Na závěr postupně (po lžících) přidáváme mouku, kterou jsem předtím smíchali s kypřícím práškem.
4. Plech vyložíme papírem na pečení, potřeme olejem, vylejeme na něj těsto a rovnoměrně rozetřeme.
5. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů přibližně 10-12 minut.
6. Po upečení těsto vyklopíme na suchou utěrku, kterou předtím lehce posypeme práškovým cukrem.
7. Z těsta odstraníme papír na pečení, srolujeme ho a necháme úplně vychladnout.
8. Smetanu přivedeme k varu, dáme bokem a přimícháme bílou čokoládu. Necháme vychladnout.
9. Gervais Original smícháme s čokoládovou směsí a vanilkovou pastou / vanilkovým aroma.
10. Těsto potřeme krémem, posypeme nakrájenými jahodami, opatrně srolujeme a necháme odležet v ledničce alespoň 2 hodiny.
11. Hotovou roládu potřeme krémem, posypeme nasekanými pistáciemi a ozdobíme jahodami.