JAHODOVÁ ROLÁDA S BÍLOU ČOKOLÁDOU A PISTÁCIEMI

Postup

Počet porcí: 10

1. Z bílků vyšleháme jemný sníh, do kterého postupně (po lžících) přidáváme práškový cukr. Vyšleháme tuhý, lesklý sníh.

2. Do vyšlehaného sněhu postupně přidáváme po jednom žloutky a po lžících olej.

3. Na závěr postupně (po lžících) přidáváme mouku, kterou jsem předtím smíchali s kypřícím práškem.

4. Plech vyložíme papírem na pečení, potřeme olejem, vylejeme na něj těsto a rovnoměrně rozetřeme.

5. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů přibližně 10-12 minut.

6. Po upečení těsto vyklopíme na suchou utěrku, kterou předtím lehce posypeme práškovým cukrem.

7. Z těsta odstraníme papír na pečení, srolujeme ho a necháme úplně vychladnout.

8. Smetanu přivedeme k varu, dáme bokem a přimícháme bílou čokoládu. Necháme vychladnout.

9. Gervais Original smícháme s čokoládovou směsí a vanilkovou pastou / vanilkovým aroma.

10. Těsto potřeme krémem, posypeme nakrájenými jahodami, opatrně srolujeme a necháme odležet v ledničce alespoň 2 hodiny.

11. Hotovou roládu potřeme krémem, posypeme nasekanými pistáciemi a ozdobíme jahodami.

Ingredience

Těsto:

  • 5 vajec
  • 5 PL práškového cukru/60 g + na posypání
  • 3 PL slunečnicového oleje
  • 5 PL polohrubé mouky/60 g
  • 1 ČL kypřícího prášku

 

Krém:

  • 180 g Gervais de la Crème
  • 50 ml smetany na šlehání
  • 100 g bílé čokolády
  • ½ PL vanilkové pasty / aroma
  • 180 g čerstvých jahod + na ozdobení
  • Na posypání: pistácie

 

Více inspirace

SLANINOVO-CIBULOVÝ QUICHE
KRÉMOVÉ ŠPAGETY S KUŘECÍM A ŽAMPIONY
POLÉVKA Z PEČENÝCH RAJČAT