Počet porcí: 2
1. Plech potřeme olejem a poklademe na něj rajčata. Pokud jsou rajčata větší, překrojíme je a položíme na plech slupkou dolů (oblou nerozkrojenou částí).
2. Česnek rozkrojíme a přiložíme k rajčatům spolu s cibulí nakrájenou na větší kusy. Navrch položíme větvičku rozmarýnu a tymiánu. Pokapeme olivovým olejem, okořeníme a osolíme.
3. Pečeme v rozehřáté troubě na 200 stupňů, 30-35 minut.
4. Po upečení odstraníme bylinky.
5. Rajčata a cibuli spolu s vytlačeným česnekem dáme do vyššího hrnce, zalejeme vývarem, přidáme Gervais de la Crème a ještě horké rozmixujeme ponorným mixérem.
6. Hotovou polévku pokapeme olivovým olejem, dáme extra porci Gervais de la Crème, okořeníme a ozdobíme cherry rajčátkem a bazalkou.